Psycholoog

Maartje
Zwarteveen

Over Maartje

'Je hebt psychologen en je hebt Maartje', zei een cliënt ooit. Daar werd ik blij van, want het laat zien dat ik mezelf kan zijn in mijn rol als therapeut. Mensen ervaren mij als een warm en toegankelijk persoon, waarbij ze zichzelf kunnen laten zien. Mijn kracht ligt in een speelse, lichte aanpak en het vermogen om helder te communiceren.
Kennismaken

Werkervaring

Ik heb jarenlang gewerkt als psycholoog op een groot ROC (mbo). Mijn studenten tolereerden geen flauwekul en hebben mij geleerd hoe belangrijk het is om open en authentiek te zijn. Hoe moeilijk hun situatie ook kon zijn, door hen heb ik geleerd dat ieder mens veerkrachtig is en dat er altijd perspectief te vinden is.
Naast mijn werkervaring neem ik ook mijzelf mee in onze sessies. Mijn professionele ontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met mijn persoonlijke groei. Ik ben gevormd door de gebeurtenissen die op mijn pad zijn gekomen, de omgeving waar ik ben geboren en getogen en het gezin waarin ik ben opgegroeid. ‘Practice what you preach’ is één van mijn motto’s; verbinding, gelijkwaardigheid en openheid zijn mijn kernwaarden.
Sinds begin 2020 werk ik als zelfstandig psycholoog, maar dat betekent niet dat ik in mijn eentje opereer. Ik werk nog steeds nauw samen met andere professionals en praktijken zoals Heldr (een multidisciplinair gezondheidscentrum en fysiopraktijk (www.wijzijnheldr.nl) en het UWV. Om te kunnen reflecteren op mijn werk en bij te leren maak ik deel uit van intervisiegroep, die mij waardevolle ondersteuning biedt in mijn werk als therapeut.
Naast de werkzaamheden binnen mijn eigen praktijk, ben ik mede-eigenaar van Flare in Beeld (www.flareinbeeld.nl). Maaike Strenters en ik coachen individuen en teams vanuit de positieve psychologie. We geloven in de kracht van een goed zelfbeeld en willen mensen laten floreren in dat waar ze goed in zijn. Onze passie is om te laten zien wat iemand uniek en waardevol maakt - want het mooiste dat je kunt zijn, is jezelf.
 • Sharon (40 jaar)

  Als je soms even wat handvatten nodig bent in het leven is het erg fijn als iemand je helpt om deze bij jezelf terug te vinden

  Verder lezen

  Met veel vriendelijkheid, geduld, vertrouwen en gezelligheid heb ik de regie over mijn eigen leven weer terug gekregen. Maartje zorgt ervoor dat je zelf na gaat denken en uiteindelijk zelf heel goed tot oplossingen kunt komen. Het inzichtelijk maken van hoe je in het leven staat en wat belangrijk is voor jou om niet weer in de zelfde valkuilen te stappen heeft me veel tools gegeven voor de toekomst. Ik ben Maartje heel dankbaar!’
 • René (60 jaar)

  Door een opmerking van Maartje tijdens één van onze gesprekken werd het mij ineens duidelijk.

  Verder lezen

  Zij begrijpt mij. En daar bedoel ik mee, dat zij echt had geluisterd naar wat ik haar vertelde. En dat was voor mij zo bemoedigend. Dat zij niet een oppervlakkige toehoorder is, maar iemand die meeleeft. En meedenkt. Iemand die ik vertrouw. Ik ben heel blij dat ik haar heb mogen ontmoeten. Zij heeft mij geweldig goed geholpen en opgebouwd. En zij heeft een geweldig goed gevoel voor humor. Een prachtig mens.
 • Erwin (60 jaar)

  Na mijn klachten van een burn-out/depressie ben ik via mijn werkgever Stork in contact gekomen met Maartje.

  Verder lezen

  ‘Tijdens deze wandelsessies heeft Maartje mij op een zeer ontspannen, professionele manier begeleid door een voor mij bijzonder zeer moeilijke periode.
  Ze heeft mij geleerd om niet te streng te zijn voor mezelf en ook niet overal meteen bovenop moet springen, maar ook moet kunnen zeggen dat ik het op dat moment geen tijd voor heb.
  Soms waren de gesprekken voor mij zeer intensief en emotioneel, maar Maartje wist er altijd wel zo te begeleiden dat ik positief en gerust gevoel weer naar huis toe ging.
  Er zijn tijdens de wandelsessies ook wel voor mij onverwerkte traumatische emoties uit het verleden naar boven gekomen, maar Maartje was toen open en eerlijk naar mij toe door te zeggen dat buiten haar expertise viel ze mij hiermee niet kon helpen en als ik daar behoefte aan had wel een collega kon adviseren.
  De wandelsessies waren niet altijd beladen, soms waren de sessies ook heel ontspannen en leuk, waardoor ik het gevoel had dat ik met een vriendin aan het wandelen was in de plaats van een therapeut, en ik denk ook dat dat de kracht is van Maartje.
  Terugkijkend naar de afgelopen periode kan ik zeggen dat ik zeer veel aan Maartje deskundige en vriendelijke begeleiding heb gehad, en mij geen betere therapeut had kunnen wensen.’
 • Methilde (38 jaar)

  Maartje heeft een open persoonlijkheid en luisterend oor. Ze weet je op je gemak te laten voelen.

  Verder lezen

  Hierdoor kon ik mij direct open stellen en voelde het zo vertrouwd dat ik mijn verhaal de eerste sessie al meteen durfde te vertellen.
  Elke sessie weer voldoende handvatten en tips ontvangen die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat ik weer licht aan het einde van de tunnel ging zien. Daarbij veel reflectiemomenten gehad die er toe hebben geleid de schuld niet bij mijzelf te leggen. En stukje bij beetje vind ik mijzelf weer terug en kan ik werken aan zelfliefde.
  Ze is nauw betrokken bij de cliënt en het probleem en heeft tevens een coachende rol.
 • Roy (31 jaar)

  Na een behoorlijk dieptepunt te hebben bereikt, kwam ik via Lampe Vitaal bij Maartje terecht. Super fijne sessies gehad.

  Verder lezen

  Vanaf sessie 1 voelde ik gelijk een klik en op mijn gemak. Ik heb zeer prettige gesprekken gehad met Maartje. Ze heeft me goed laten inzien waar ik in het dagelijks leven tegenaan liep zonder dat ik door had of het negeerde. Maartje heeft mij goed geholpen en ik heb veel geleerd over mijzelf. En goed wat handvatten gekregen om met spanning om te gaan mocht het weer eens terug komen. Sinds ons laatste gesprek gaat het gewoon super. Ik voel op tijd aan als de spanning iets terugkomt waardoor ik direct kan handelen waardoor het zo weer wegzakt. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Echt een aanrader, de gesprekken met Maartje hebben mij goed geholpen. Nogmaals bedankt.
 • Gera (56 jaar)

  Toen ik op advies naar therapie moest, wilde ik het wel omdat ik wist dat het een cadeau aan mezelf zou kunnen zijn. Maar aan de andere kant was ik ook huiverig en wilde niet.

  Verder lezen

  En ik ben ook niet iemand de zomaar uit en mensen toelaat. Ik besloot toch het kennismaking gesprek aan te gaan om te kijken of het klikt. En het was gelijk een goed en vertrouwd gevoel. Bij Maartje kan je jezelf zijn. Ik durf bij Maartje vrij te benoemen hoe ik me voel. Ik durfde nooit openhartig uit te spreken dat ik angst voel bij stappen die ik zou moeten ondernemen. Bij Maartje heb ik gemerkt dat het makkelijk gebeurt en ik voel mij relaxt een gerust bij. Tijdens gesprekken kwamen emoties los dat ik niet eens wist dat ze zo hoog zaten. Zelf als ik moe ben en geen zin heb op een dag, ga ik toch naar de afspraak en dan kijk ik terug en is het áltijd waardevol geweest! Wat ik ervaar na bij Maartje te zijn geweest is dat ik weer mag dromen en weer mag durven om mezelf te gunnen wat ik verdien als mens. En dat ik óók aan mezelf mag geven, óók rust mag nemen en gewoon er mag zijn. Als ik af en toe neig weer naar het ouwe te grijpen, dan mag ik mij herinneren naar onze gesprekken en voorbeelden die mij als tools dienen. Ik ben blij met Maartje als therapeut.
 • Gaby (29 jaar)

  Tijdens een wat minder fijne periode heeft mijn werkgever mij in contact gebracht met Maartje. Omdat de afstand tussen ons nét wat te ver was, heb ik verzocht om het online te doen.

  Verder lezen

  Wat een fijne ervaring was dat. Ondanks dat het online was, voelde ik echt een fijne connectie met Maartje. Zij luistert aandachtig, herhaalt wat er gezegd is waardoor je jezelf echt gehoord voelt. Zo enorm fijn dat dit mogelijk was. Maartje heeft mij fijne inzichten gegeven en handvatten om toe te passen in de praktijk. Een mooie ervaring, welke ik niet had willen missen. Bedankt!
 • Maurice (42 jaar)

  Maartje, je bent een bijzonder fijn mens en wat je doet, doe je echt goed. Bedankt voor alles.

Opleidingen en kwalificaties

Klinische en ontwikkelingspsychologie - Rijksuniversiteit Groningen
ACT en Psychosociaal therapeut - StressWise Academy
Basisopleiding ACT – SeeTrue opleidingen en trainingen
COMET, behandeling cliënten met een negatief zelfbeeld – Rino Groep
Korte Oplossingsgerichte Therapie – NHL Stenden Hogeschool

Beroepsvereniging
en registraties

Registratiecodes
KVK nummer: 76741605
NIP Lidmaatschapsnummer: 214613
Registratienummer NFG: 9856
AGB code praktijk: 90093507
AGB code zorgverlener: 90117423
RBCZ Registratienummer: 230558R

Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)

Het NIP is de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland. De vereniging behartigt hun belangen. Ik ben psycholoog NIP. Dit dienstkeurmerk laat zien dat ik een master heb gehaald in de psychologie en de nodige werkervaring heb opgedaan als psycholoog

Nederlandse Federatie 
Gezondheidszorg (NFG)

NFG is een onafhankelijke belangenorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale veld. Zij bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg van de aangesloten professionals. Ik ben aangesloten bij de vakgroep psychosociaal en maatschappelijk werk.

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

RBCZ is een kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten in de complementaire zorg. De therapeuten die zijn aangesloten bij het RBCZ moeten jaarlijks voldoen aan strenge kwaliteitseisen zodat de cliënten zeker zijn van goede zorg.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram