Werkwijze

Waar

Ik maak gebruik van een praktijkruimte in de Brugstraat in Groningen. In januari 2024 open ik mijn eigen praktijkruimte in Harkstede. Mocht je liever online willen afspreken of een telefonische sessie willen plannen, dan kan dat ook.

Intakegesprek

In het intakegesprek maken we kennis met elkaar. We bespreken wat er speelt, waar je in vastloopt en hoe dat is ontstaan. We verhelderen wat voor jou nu belangrijk is om aan te werken.
De samenwerking moet voor ons beiden goed voelen. Na het intakegesprek staan we daar bij stil. Het is niet erg als je de ‘klik’ niet ervaart of dat je merkt dat ik toch niet de juiste therapeut voor jou ben. Ook als je tijdens het traject twijfelt over de samenwerking kun je dat aangeven. Ik zoek dan graag met je mee naar een therapeut die beter bij jou past.

Traject

Iedereen is anders en elke situatie is anders. Dit betekent dat ik geen standaard traject uitstippel. Ik ben vrij om naar eigen inzicht te werken en werk met verschillende therapievormen waar ik voor ben opgeleid. Ik zie het traject als een samenwerking tussen jou en mij. We kijken samen gedurende het traject wat jij nodig hebt.
Over Maartje

Naar buiten

Wandelsessies zijn vaak onderdeel van het traject. Ik geloof in de kracht van bewegen en buiten zijn, en de wetenschap ondersteunt dit idee dat de natuur zowel mentaal als fysiek een positieve invloed heeft op mensen. Wandelen is bij uitstek de een manier om in contact te komen met jezelf en met de wereld om je heen.
‘De therapie werd eerst gehouden in een spreekkamer, maar we kwamen er samen snel achter dat het bij mij een onrustig gevoel gaf, dus zijn we gaan wandelen. Tijdens deze wandelsessies heeft Maartje mij op een zeer ontspannen, professionele manier begeleid door een voor mij bijzonder zeer moeilijke periode. De wandelsessies waren niet altijd beladen, soms waren de sessies ook heel ontspannen en leuk, waardoor ik het gevoel had dat ik met een vriendin aan het wandelen was in plaats van een therapeut, en ik denk ook dat dat de kracht is van Maartje.’ – Erwin
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram